Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!
10% rabatt

Baggen Softbelt Reflex Grå

Ett hundförarbälte med reflex och inbyggt expander som tar hand om ev. ryck och skonar armar och axlar. Finns med två olika hårdheter, X1 och X2. Mer info

629 kr
699 kr Spara 70 kr
  •   Gratis hemleverans över 500kr!
  •   Fria returer - 30 dagars öppet köp
  •   Leverans inom 1-4 vardagar

Egenskaper

Baggen Softbelt Reflex Grå är en storsäljare bland Baggens hundförarbälten, runt hela bältet går ett starkt grått reflexband vilket gör att du alltid kommer synas. Bätet har ett inbyggt expander som finns i två olika hårdheter, läs mer om det nedan för att hitta ett bälte som passar dig bäst. Bältet är rustat med fästpunkter på sidorna som gör det möjligt att koppla nedhållarband som hjälper till att hålla bätet på plats på höften. Observera att detta fästpunkter inte ska användas för att binda hundarna i!

Ditt koppel fästes enkelt i Baggenbältet och du får dina händer fria. Man kan enkelt fästa flera hundar i bältet dock bör man fästa båda hundarna i snabbfästet (som medföljer) eller med något av tillbehören, t.ex. Snabbfäste dubbel - Swivel. Ett annat alternativ är att använda ett tvillingkoppel som grenar längre ner för att slippa ha flera koppel som fäster i bätet.

Fakta Baggen Softbelt

Bälternas höjd är ca 9 cm och ställbara mellan ca 80 - 140 cm. Bältet bör sitta på höften för bästa funktion.

Med hjälp av snabbfästet som medföljer kan du fästa vilket koppel du vill, var sig du använder ditt vanliga promenadkoppel, ett flexikoppel eller spårlina. Snabbfästet fungerar även som "panikutlösare" om du t.ex. snabbt behöver ta dig loss i skidspåret.

Vad betyder X1 och X2?

X1 och X2 är betäckningarna på de olika hårdheterna i Baggens midjebälten, dessa kan enkelt bytas ut och går att köpa separat.

X1= Enkel expander = mjuk dämpning. En mjukare dämpning som passar små eller medelstora hundar, ca 18-20kg. Rekommenderas även till större hundar om man själv är liten och inte har så mycket styrka/vikt att sätta emot en hund som drar.

X2= Dubbel expander = hård dämpning. Hårdare dämpning för större hundar över 20kg eller hundar som drar väldigt mycket. Ger bättre kontroll över hundar som drar mycket. Detta fungerar bäst om man själv har lite vikt/styrka att sätta emot.

Användning

  • Hundförarbälte/midjebälte

Recensioner

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever