Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Aptus Attapectin Tabletter

Attapectin kompletteringsfoder vid tillfälliga störningar i mag- och tarmkanalen hos hund och katt som hjälper till att bromsa akut diarré. Mer info

119 kr
  •   Gratis hemleverans över 500kr!
  •   Fria returer - 30 dagars öppet köp
  •   Leverans inom 1-4 vardagar

Egenskaper

Attapectin innehåller attapulgit och pektin. Attapulgit är en lera som genom att binda bakteriegifter och tarmjäsningsprodukter isolerar de sjukdomsframkallande ämnena på vägen ut genom tarmen. Pektin är ett geléämne som lägger sig som ett skikt på matsmältningskanalens väggar och på så sätt skyddar en irriterad matsmältningskanal.

Användning

  • Akut tillfällig diarré hos hund och katt
  • Orolig mage med tillfälliga mag och tarmstörningar

Bruksanvisning

Tabletterna kan ges till fastande djur eller samtidigt med dietmaten. Attapectin kan ges direkt i munnen till hunden eller katten. Om djuret inte vill äta tabletten frivilligt kan den krossas och blandas med dietmaten eller blandas upp i vatten och ge med sked/plastspruta direkt i munnen.

Dosering

Små hundar under 10 kg, 1 tablett, 2-3 ggr/dag i 2-3 dagar.
Medelstora hundar 10-20 kg, 1-2 tabletter, 2-3 ggr/dag i 2-3 dagar.
Stora hundar över 20 kg, 2-3 tabletter, 2-3 ggr/dag i 2-3 dagar.
Katter, 1 tablett, 2-3 ggr/dag i 2-3 dagar.

Attapectin skall ges tidigast tre timmar efter medicinering av läkemedel för att både Attapectin-tabletten och läkemedlet skall ha den bästa effekten för hunden och katten. En förpackning räcker till 3 dagars behandling för stor hund över 20 kg.

Notera om djuret inte blir bättre eller att tillståndet försämras kontakta din veterinär. Attapectin tablett rekommenderas att ge i tre dagar. Vid långvarigt bruk kan attapulgit och pektin även binda till sig för kroppen nyttiga ämnen som vitaminer och järn.Vid tillfälliga mag och tarmstörningar är det viktigt att djuret får i sig tillräckligt med vätska (minst 0,5-1 dl/kg/dag) gärna med elektrolyter och energi t.ex. Aptus Nutrisal vätskeersättning.

Innehåller

Attapulgit
Pektin (E 440)
Cellulosa

Näringsdeklaration

Råfett 1,7%
Växttråd 35%
Aska 47%

Frågor om Aptus Attapectin Tabletter

Recensioner

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever