Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Introducera ny katt

Hej!
Jag har två vuxna kastrerade katter, en hona och en hane. De accepterar varandra, men är inte nära vänner precis. Nu ska vi snart få en hem en ny katt, en vuxen kastrerad hane. Min hankatt slåss mycket med andra katter när han är ute och jag är orolig att han inte kommer acceptera denna nya hanen. Kan Zylkene hjälpa tror du? Ska man ge alla katterna det i så fall eller bara till min bråkiga hane? Jag ska även köpa Feliway doftavgivare och ha den inkopplad första tiden tänkte jag.

MVH
Orolig kattägare

Karin svarar

Hej Jag tycker du skall använda Zylkene och Feliway, det är jättebra. Sen ska du vara noggrann med att ha minst 3 rymliga kattsandlådor, minst tre matplatser och minst 3 vattenskålar. Se också till så den nya katten har ställen den kan dra sig undan till. I början är det bäst om katterna inte ser varandra utan är i olika rum. Du får gärna gå emellan katterna så de känner doften av varandra och du kan även ta en filt och stryka över den ena katten och sen lägga filten på den andra kattens liggplats. På det sättet känner de doften av varandra och hinner vänja sig. Här kan du läsa mer om när katter ska flytta och flytta ihop. http://www.veterinaren.nu/katt/bra-att-veta/beteende/katterna-ar-osams http://www.veterinaren.nu/katt/bra-att-veta/beteende/nar-katten-ska-flytta-och-komma-till-ett-nytt-hem Lycka till!

Taggar

Hund/Oro och rädsla Hund/Skötsel Hund/Trygghet Katt/Oro och rädsla Katt/Skötsel Katt/Trygghet Zylkene Vetoquinol Hund Katt

Fler frågor och svar om Zylkene

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever