Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Rinnande ögon

Hej,
Min valp, 7 mån, har lite rinnande ögon. Veterinär har tittat på honom och sagt att det ser bra ut. Kan jag använda ögonvatten för människor el ska jag använda något annat? Vad kan vara anledningen?

Karin svarar

Hej Birgitta Eftersom en veterinär tittat på honom så tar jag för givet att det inte är någon inflammation, fel på tårproduktionen eller felväxande hårstrån som irriterar osv. Jag misstänker också att det som rinner ur ögonen inte är gult eller gulgrönt, vilket tyder på en bakteriell inflammation. Vissa hundar har lite rinnande ögon pga att det tex har utstående ögon eller att hårstråna i inre ögonvinkeln leder ut tårvätska. Då kan man hjälpa till med att droppa Zilk-eye ögondroppar i ögonen. Det smörjer dem och göra att de inte lika lätt blir irriterade. Sen kan man torka i inre ögonvrån med tex MalAcetic wet vipes för att förhindra att det samlas svamp och bakterier i fukten i inre ögonvrån. Lycka till!

Taggar

Hund/Ögon Hund/Skötsel Hund/Sköljvätskor Katt/Ögon Katt/Skötsel Katt/Sköljvätskor Kanin/Ögon Kanin/Skötsel Kanin/Sköljvätskor Gnagare/Ögon Gnagare/Skötsel Gnagare/Sköljvätskor ZilkEye Ögondroppar Evolan Pharma Hund Katt Kanin Gnagare

Fler frågor och svar om ZilkEye Ögondroppar

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever