Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Foderallergi

Hej!

Jag skrev och frågade om det här fodret tidigare i veckan till min honkatt som har foderallergi. Hon har tidigare ätit Royal Canins allergifoder men efter sjukdom vägrade hon äta det. Jag hämtade ut mitt foder i torsdags och har börjat ge till mina två katter, kan väll säga att det inte vart någon stor favorit här hemma (speciellt inte hos min andra katt som är "frisk") Nu testade jag med att blanda i den gamla maten, så dem kan vänja sig. Gjorde jag rätt då? Dem har matskålarna framme hela dagarna så det är lite svårt att se vem som äter och om dem äter, hur länge ska jag vänta för dem måste ju äta? Blir många frågor nu :) Men hur ska jag sedan gå vidare om dem inte vill äta detta foder, är det någon idé att testa ett annat märke med allergifoder? Jag menar om dem är likvärdiga i smaken, är det något av dem fodren som är lite mer vad ska jag säga "lockande" och smakrikare än andra? Eller ska jag ge dem ett "vanligt" foder utan några av dem protein jag misstänker att hon är allergisk emot, fisk, fågel, ris, majs? Finns det foder som bara har ett utav dem här proteinet, på så sätt kan jag ju lätt se om hon reagerar och vet då att det tex är kyckling hon är allergisk emot?

//Marit

Elin svarar

Hej igen Marit! Det är alltid klokt att göra en gradvis övergång när man byter foder. Du får inte försöka tvinga dina katter att äta den nya maten ifall de tvärvägrar att äta den, katter kan få problem med levern efter bara ett par dagars svält. Det kan alltid vara idé att prova andra märken eller att låta katterna få vänja sig långsamt vid maten genom att blanda med den gamla maten. När det gäller smaklighet så brukar Royal Canins hypoallergenic ligga bra till. Ett annat alternativ är att du ger din allergiska katt en mat som inte innehåller någon typ av protein som hon tidigare träffat på, dvs du behöver gå igenom innehållsförteckningar på foder som hon tidigare ätit och se vad de innehåller, glöm inte att räkna med godis och matrester! Det finns flera foder som är sk single-protein, ett alternativ kan vara t ex en del av James Wellbeloveds foder, Orijen, Hills d/d, och jag tror även att Bozita har ett foder som innehåller enbart kanin. Jag hoppas att detta var svar på din fråga!

Taggar

Purina Pro Plan/Hundfoder Purina Pro Plan/Kattfoder Katt/Allergi Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Veterinary Diets Feline HA Purina Pro Plan Katt

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Feline HA

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever