Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Njursvikts kost till katt.

Hej! Min katt har kronisk njursvikt och har provat royal canin renal select, som vi blev tipsade av veterinären att köpa då den har högre energihalt än andra. Tyvärr har vår katt mycket känslig mage och har haft diarré/lös avföring i 3 veckor sedan vi började med den. Jag ville fråga er om ni kan tipsa om någon annan njursvikts kost som är lite snällare mot känsliga magar? Vår katt klarar inte av blötfoder för då får har riktig diarré så det måste vara torrfoder och jag tror att han kanske blev så känslig mot select då den har som lite blött i sig. Han har fått Pro-Kolin flera gånger också under tiden vi bytte foder med bristande effekt.
Tack på förhand! Med vänlig hälsning, Malin

Elin svarar

Hej Malin! Tyvärr så kan jag inte säga att något av njurfodrena verkar vara snällare mot magen än något annat, jag skulle rekommendera att prova olika njurfoder, du hittar de vi har på den här länken: https://vetzoo.se/katt/kattfoder/veterinarfoder#!alder=all&konsistens=Torrfoder&omrade=Njurar+och+lever&pris=all&sort=pop&tillverkare=all Se till att byta över långsamt, låt det ta minst 14 dagar. Ge också gärna t ex fortiflora eller annat kosttillskott med goda bakterier under tiden. Blötlägg gärna fodret så att din katt får i sig ordentligt med vätska. Om inget av fodrena fungerar så tycker jag att du ska prata med din veterinär, ibland så fungerar katter inte på njurdieterna och då finns det lite andra saker man kan göra för att underlätta för njurarna. Jag hoppas du hittar något foder som fungerar!

Taggar

Purina Pro Plan/Hundfoder Purina Pro Plan/Kattfoder Katt/Kosttillskott Veterinary Diets Feline FortiFlora® Purina Pro Plan Katt

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Feline FortiFlora®

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever