Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Urinstensfoder vid viktuppgång

Min dvärgschnauzer opererades för urinsten (struvitkristaller och kalciumoxalatstenar) i maj och blev då rekommenderad RC s/o alternativt Hills u/d av vet. Vi har provat båda sedan dess. Hon har alltid haft lätt att lägga på vikt och har fått Eukanubas dietfoder för kastrerade hundar sedan hon kastrerades för två år sedan. Sedan urinstensoperationen och byte till urinfoder har hon ökat rejält i vikt, trots strikt diet och oförändrad och relativt mycket motion (minst en långpromenad om dagen i raskt tempo, 1.5 - 2 timmar). Hon väger i dag 8.6kg, idealvikten bör ligga strax under 8kg. Ser att RC har två varianter av lågkalorimat för urinsten, vet ej om Hills har motsvarande? Vad är skillnaden mellan RC urinary moderate calory och RC urinary small, och vilken av dessa (om någon?) skulle du rekommendera min hund? Finns det något annat jag skulle kunna göra för att få ner vikten? Hon får ca 120g/dag av maten i dag, och mer motion hinner vi oftast inte med till vardags. Tacksam för råd!

Anna svarar

Hej! Urinary och urinary small liknar varandra bortsett från kulornas utformning som är anpassad efter mindre hundar i small. Moderate calorie är energisnålare så det är den varianten jag hade testat i ditt fall. Om din hund inte går ned tillräckligt trots att du ger mat enligt påsens rekommendation (nu syftar jag på moderaten) så hade jag minskat fodergivan med ytterligare 20% per dygn. Om du inte kan motionera mer till vardags kanske du kan motionera mer under helgen. Kanske kan du låta hunden jaga boll eller simma istället för att promenera. Det är mer energikrävande motion än valiga promenader. Man kan även försöka se till att hunden inte bara sover när man är på jobb genom att låta någon ta extra promenad med hunden under dagens lopp och ge maten i en foderaktiveringsleksak. Så hunden därmed får jobba lite för maten. Lycka till!

Taggar

Royal Canin/Hundfoder Royal Canin/Kattfoder Hund/Urinvägarna Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Veterinary Diets Dog Urinary Small Royal Canin Hund

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Dog Urinary Small

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever