Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Passar detta min hund?

Hej!
Jag har en Border collie på 4 år och hon har ca 4-5 kg övervikt. Kan jag köpa detta fodret till henne och hur portionerar jag måltiderna?
Tack på förhand! Johan

Karin svarar

Hej Johan Det är ett bra foder för att hjälpa din hund att minska i vikt. Nu vet jag ju inte hur mycket hon väger, men en genomsnittlig border collie tik brukar väga runt 14-17 kg. Så om hon har 4-5 kgs övervikt väger hon väl strax över 20 kg. Då borde hon äta ca 190 gram per dag. Lättast brukar vara att fördela det på två måltider. Om du brukar använda godis/mat i träning eller på promenader, eller om hon brukar få fikabröd eller liknande så skall du göra så att du mäter upp 190 gram i en burk på morgonen och varje gång du ska ge henne något så tar du det ur burken. Så om du vill ha godis i träningen så tar du med från burken tex. När kvällen kommer och hon skall få middag så får hon helt enkelt det som är kvar i burken. Är det slut så får hon ingen middag. Om hon då tycker att det är fruktansvärt att bli utan middag kan du ge henne en morot istället. Kom ihåg att de dagar det känns svårt att stå emot hennes ev hunger - du gör henne en enorm tjänst om du hjälper henne att gå ner i vikt! Lycka till!

Taggar

Royal Canin/Hundfoder Royal Canin/Kattfoder Hund/Övervikt Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Veterinary Diets Dog Satiety Weight Management Royal Canin Hund

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Dog Satiety Weight Management

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever