Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Överviktig allergisk tibbe

Hej!
Jag har en tibetansk terrier på fyra år som haft problem med mag/tarm- och är kvalsterallergiker. Han äter 2,5 kortison dagligen. För några veckor sedan kastrerade jag honom och då han äter RCs Hypoallerg...nånting så har han gått upp ganska mkt i vikt. Kan han få gå (med dessa problem) 50/50 med nuvarande foder och detta foder för att banta honom och sedan gå över till "moderate calorie"?
Mvh Angela

Elin svarar

Hej! Jag tror att det finns risk för att din hund kan få problem med mage igen om du byter foder från hypoallergenic. Om det går så kan det vara klokt att direkt byta över till hypoallergenic moderate calorie och minska fodermängden något och se om han går ned i vikt på det. Om det inte fungerar får man kanske överväga bantingsfoder, men då bör man göra en väldigt långsam övergång till nya maten (låt det ta minst 10 dagar) och vara mycket uppmärksam på mag/tarmproblem och byta tillbaka till gamla maten om han får problem. Jag hoppas att detta kan vara till hjälp!

Taggar

Royal Canin/Hundfoder Royal Canin/Kattfoder Hund/Övervikt Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Veterinary Diets Dog Satiety Weight Management Royal Canin Hund

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Dog Satiety Weight Management

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever