Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Ang sterilized foder

Hej
Vår australian shepherd är 1 år och snary 5 mån och vi har precis kastrerat honom.
Innan det provade vi en kemisk kastrering som funkade bra men som gick ur mycket snabbt. Voffse blev då tyvärr överviktig (väger nu ca 35 kg) bla pga kastreringen och en skadad fot hos matte som tyvärr drog ned promenaderna från ca 3 timmar om dagen till betydligt mindre.

Vår hund har hittills ätit Royal Canin Medium Adult enligt rekommendation från uppfödaren, och enligt mängd på påsen, och jag upplever att han inte riktigt ätit upp hela mängden per dygn då.

Nu är min fråga vilken kost Ni rekommenderar för honom fortsättningsvis?

Skall han fortsätta äta Medium Adult då han ju väger över de 25 kg som rekommendationen är för medium - och skall vi byta ut fodret till Sterilized eller kanske viktminskningsfoder?

Veterinären som gjorde kastreringen sa att foderändring inte påverkar så mycket så han rekommenderade mindre portioner istället (och nu kommer vi att kunna utöka promenaderna igen efter vår hunds konvalecenstid efter kastreringen...)...

Vad skulle Ni rekommendera, så att vi minskar hans vikt - och definitivt inte ökar på den nu när han är kastrerad, och skall han fortsätta äta Medium eller skall vi gå upp till Maxi av något foder (för 26-44 kg)?

Tack på förhand!

MVH Veronica

Elin svarar

Hej! Om det endast handlar om ca 1 kg övervikt, så kan det räcka att använda sig av light eller foder för kastrerade hundar. Ge då den mängd som anges för hans idealvikt och inte för hans nuvarande vikt. Om er hund behöver gå ned flera kg i vikt så tror jag att det kan underlätta för er att använda er av någon form av bantningsfoder. Royal Canin har t ex fodret Satiety som isåfall kan vara ett alternativ: Veterinary Diets Dog Satiety Weight Management Om ni sedan vill gå tillbaka till vanligt foder när er hund är normalviktig igen så spelar det mindre roll om ni väljer för medium eller maxi, om din hund har lätt att gå upp i vikt så kan du välja att ge det av fodrena som har lägst energiinnehåll, när det gäller Royal Canins adult medium och maxi så ligger medium lite lägre i energiinnehåll och det kan därför vara klokt att välja det. Jag hoppas att detta kan vara till hjälp, annars får ni gärna höra av er igen!

Taggar

Royal Canin/Hundfoder Royal Canin/Kattfoder Hund/Övervikt Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Veterinary Diets Dog Satiety Weight Management Royal Canin Hund

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Dog Satiety Weight Management

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever