Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Döda kvalster genom att frysa fodret?

Vi har använt det här fodret i 4 månader nu. Vår hund älskar det (han gillar i och för sig nära allt), men vi bytte till detta på vår veterinärs rekommendation då vår hund hade fått utslag och klåda - atopi uteslöts. Men vi känner att foderbytet inte har hjälpt och fick idag tipset (från försäljare i djuraffär) att frysa fodret innan vi serverar det då vårt problem egentligen kan handla om kvalster. Har inte hunnit fråga vår veterinär om detta än, men skulle vilja veta vad ni säger om själva metoden? Förstör vi fodret på något vis om vi skulle börja frysa ner det (bryts vitaminer också ner?) och känner ni till hur länge man ska hålla fodret fryst för att vara säker på att eventuellt kvalster har dött? Vet ni om det finns några studier på det här?

Anna svarar

Hej! Man kan absolut frysa fodret. Som vid all fryst mat påverkas foder något av frysningsprocessen, men fodret är fortfarande bra. Du ska tänka på att råvarorna ju redan är bearbetade så det motsvarar inte att frysa färska grönsaker utan snarare att frysa resten av middagen. Ett dygns frysning borde räcka. Det finns massor med studier kring allergi, härunder förråds- och dammkvalsterallergi och atopi samt foderallergier. Men menar du huruvida det finns studier att kvalster minskas genom frysning? Det är allmänt känt att de inte klarar frost. Dock vill jag kommentera att du faktiskt kan få svar på huruvida din hund är allergisk mot bland annat kvalster genom ett allergiblodprov. Så det första du borde göra är att kontakta din egen veterinär och informera om att hunden fortfarande inte är helt bra och diskutera vad som är nästa steg i utredningen. Lycka till!

Taggar

Royal Canin/Hundfoder Royal Canin/Kattfoder Hund/Allergi Hund/Övervikt Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Veterinary Diets Dog Derma Hypoallergenic Moderate Calorie Royal Canin Hund

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Dog Derma Hypoallergenic Moderate Calorie

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever