Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Viktminskning

Jag har två kastrerade katter på ca 7 kg som fick direktiv på 69 g Royal Canin per dag i en månad och sen 55 g per dag till normalvikt. Mina katter är inte nöjda 55 g så vad gör jag?
Kan jag ge dem ca 75 g Orijen per dygn i stället? Eller fortsätta med R otal Cann 69 g under en längre period?

Elin svarar

Hej! Om dina katter var nöjda på 69 gram Royal Canin Satiety om dagen och går ned i vikt på det så kan du prova att fortsätta med den mängden. Om katterna inte går ned i vikt på 69 gram om dagen så får du antingen fortsätta att ge dem 55 gram om dagen, men se om du kan få dem att bli nöjda med den mängden genom att t ex dela upp maten på 2-3 portioner, ev prova att blöta upp maten (då sväller maten och tar större plats i magsäcken vilket gör att katterna ibland känner sig mättare), du kan också prova att sprida ut den torra maten på t ex en bricka eller på en matta för att katterna ska få jobba lite mer för att få i sig maten, det kan hjälpa till att öka mättnadskänslan. Du kan också prova att ge maten i en aktiveringsleksak, t ex den här: Catmosphere Om det inte fungerar så kan antingen prova att byta till bantingsfoder av en annan sort, titta t ex på Hills r/d: Prescription Diet Feline r/d Hills metabolic:Prescription Diet Feline Metabolic Hills FRD: Weight Reduction FRD Det kan också vara ett alternativ att prova att istället köpa blötmaten av Satiety eller något av ovanstående, eftersom det verkar som att många katter känner sig mättare på blötmat än på torrfoder. Det kommer sannolikt inte att fungera att ge katterna 75 gram Orijen om dagen, eftersom Orijen har ett betydligt högre energiinnehåll, vilket innebär att katterna kommer att få i sig betydligt mer energi om de äter 75 gram Orijen än om de äter 69 gram Satiety. Jag hoppas att detta var svar på din fråga, hör annars gärna av dig igen!

Taggar

Royal Canin/Hundfoder Royal Canin/Kattfoder Katt/Övervikt Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Veterinary Diets Cat Satiety Royal Canin Katt

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Cat Satiety

Fri frakt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever