Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Överviktig honkatt

Jag har två innekatter, en hane på 7 år som är normalviktig och en hona på 6 år som väger ngr kilon för mycket. Hon har även en allergi mot saker i omgivningen, troligen mot olika ämnen i maten oxå (har aldrig riktigt testat det). Dem äter nu Royal Canins hypoalregenic och jag har dem senaste veckorna vägt maten och gett små mål om dagen men får henne ändå inte att gå ner i vikt för hon smiter gärna över och äter hans mat när jag inte är hemma. Då till min fråga ska jag testa ngt sådant här foder, plus att vara mer strikt med att väga maten och ge lite åt gången. Men hur gör jag med hankatten, han ska ju inte gå ner i vikt, anser att jag kan inte ha två olika foder? Eller finns det ngt annat alternativ?

Anna svarar

Hej! Det du först och främst bör göra är att sluta ha mat stående framme. Då kommer det alltid vara svårt att få henne att gå ned i vikt. Du måste börja ge mat vid måltider så du har kontroll över vad och hur mycket din katt äter. Den normalviktiga katten som inte är allergisk kan få mjukmat med mer energiinnehåll i så det finns ingen anledning att ha mat framme till honom heller. Eftersom hon har en outredd allergi så är det svårt att veta om hon tål satiety eller ej. Jag hade nog personligen börjat med att se om det räcker med att ta kontroll över mängden mat hon äter för att få henne att minska i vikt. Räcker inte det så kan du testa att ge satiety och se hur allergin reagerar. Blir den värre så byt tillbaka till hypoallergenic igen. Även satiety hade jag gett uppvägd vid måltider. Återigen kan den friska katten få lite mer energirik mjukmat för att hålla vikten. Lycka till!

Taggar

Royal Canin/Hundfoder Royal Canin/Kattfoder Katt/Övervikt Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Veterinary Diets Cat Satiety Royal Canin Katt

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Cat Satiety

Fri frakt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever