Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Överviktig hankatt

Hej!
Min kastrerade katt Lukas är en bondkatt/Skogskatt han fyllde två år i Augusti.

Han Älskar mat, det fick vi höra även från uppfödaren. Han tuggar på allt möjligt när han är hungrig vilket ledde till mag /tarm operatiob som gick bra. Detta skedde för ca 1 år sedan då han fick i sig en bit av en "wiggle worm"- tuggleksak för katt i alla åldrar.

Efter Operationen köpte jag en roterande foderskål så han skulle få mat flera gånger om dagen i små mängder..men små mängder räcker inte långt innan hann börjar bita i grejer..Vilket gör mig nervös då jag vet hur det kan gå.

Han vägde 8kg när jag var hos vet för att vaccinera honom i Augusti, vet sa att han bör gå ner i vikt inom snarast för att inte få några hälsoproblem. Hon sa att han kan väga 6kg då han är en stor katt i sig (skogskatt)
jag undrar vad jag ska ge honom för foder för att få ner honom i vikt..(har använt foder för kastrerade katter + viktkontroll) Har kollat runt lite men det finns hur mycket som att välja mellan, så vet inte riktigt vilken som är bäst!
Uppskattar hjälp
MVH Jennifer och Lukas

Elin svarar

Hej Jennifer! Vad bra att du jobbar med din katts vikt. Det kan vara väldigt jobbigt, och inte alla katter fungerar lika bra på alla typer av bantningsmat. Jag tror att det kan vara klokt att satsa på någon typ av bantningsmat. Många är nöjda med Satiety så det kan vara ett alternativ. För många katter som är hungriga så kan det fungera bättre att ge blötfoder än torrfoder (blötfodret innehåller mer vätska vilket gör att katten kan äta en större mängd, vilket kan hjälpa mättnadskänslan). Om du har möjlighet kan det därför vara klokt att köpa blötmat (alternativt ge uppblött torrfoder). Om Satiety inte skulle fungera så kan t ex Hills m/d vara ett alternativ: Prescription Diet Feline M/D Burkar (m/d har lite högre proteininnehåll och lägre kolhydratinnehåll vilket verkar fungera bättre för en del katter) Andra saker som kan hjälpa är t ex att försöka leka med katten några minuter om dagen, kanske gå ut med honom i koppel om han är innekatt, specialmatskål (som du redan har provat) samt olika matleksaker att ge torrfoder i, titta t ex på catmosphere https://vetzoo.se/katt/leksaker/stimulans om du vill ha hjälp med att beräkna fodermängd som du ska ge dagligen så hör gärna av dig igen, tala om vilket foder du har valt (samt om du ger blötfoder eller torrfoder), och bifoga också hela din ovanstående fråga så att vi har alla uppgifter, så försöker vi hjälpa till. Med vänlig hälsning

Taggar

Royal Canin/Hundfoder Royal Canin/Kattfoder Katt/Övervikt Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Veterinary Diets Cat Satiety Royal Canin Katt

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Cat Satiety

Fri frakt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever