Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Mag och tarm problem?

Hej! jag har en Exotic katt som är 7 månader och kastrerad. Ända sedan jag köpte honom har han haft en känslig mage. Jag ger honom Royal Canins Gastro Intestinal, men är orolig för att han kommer bli tjock nu när han har kastrerats. Jag har provat att blanda ut med Orijen, men då blev han sämre i magen detsamma gäller om jag ger honom blötmat. Han har även svårt att hålla tätt när han bajsar, han bajsar och skyfflar över sanden. När han sedan hoppar ur lådan så har han ofta en plupp som hänger kvar som han då tappar någonstans i lägenheten eller drar mot golvet/matta. Har ni något tips? Jag kanske ska ge honom Pro.Soluble eller något liknande?

Tack, MVH/Marija

Elin svarar

Hej Marija! Om din katt verkar må bra och avföringen har bra konsistens så skulle jag försöka fortsätta att ge Royal Canins Gastro Intestinal, och hellre prova att dra ned mängden lite på fodret. Torrfoder kan du dessutom ge i någon aktiveringsleksak så varar maten lite längre och din katt rör sig under tiden. Alternativt kan du prova att byta till en lite mindre energirik variant av Gastro Intestinal, det finns nämligen Gastro Intestinal moderate calorie, Veterinary Diets Cat Gastro Intestinal Moderate Calorie. Se bara till att du byter över långsamt till den nya maten, låt det ta minst 10-14 dagar. (Har du provat att ge Gastro Intestinal blötmat? Blir han lika lös i magen av det?) När det gäller bajspluppen - hänger den kvar för att den är lös och är han isåfall alltid lite lös i magen trots sitt gastro intestinal-foder så tror jag att det är dags att boka tid till veterinär för undersökning. Om bajspluppen är av normal konsistens så kan det ibland hjälpa att klippa bort lite hår runt rumpan så att bajset har mindre lätt att fastna i pälsen där. Om din katt har slemmig avföring emellanåt så kan det vara en god idé att prova att tillsätta lite extra fibrer i maten, t ex prosoluble. Om din katt inte har slemmig avföring så tycker jag inte att du ska ge extra fibrer utan att ha fått din katt undersökt av veterinär först. Ett tillskott som du kan prova är fortiflora, det kan vara till hjälp för katter som har lite känslig mage, Veterinary Diets Feline FortiFlora. Jag hoppas att detta kan vara till hjälp!

Taggar

Royal Canin/Hundfoder Royal Canin/Kattfoder Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Veterinary Diets Cat Gastro Intestinal Moderate Calorie Royal Canin Katt

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Cat Gastro Intestinal Moderate Calorie

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever