Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Mängd foder

Min tik väger normalt ca 29 kg, nu efter 7 månader med Purina HA väger hon 32,4 kg ! Jag började med rekommenderad mängd och har dragit ner och dragit ner så idag äter hon bara 250 gram och ändå går hon inte ner i vikt. Nu kan jag inte dra ner mer och hon tål absolut inget av alla de foder vi provat förut, det är bara det här som fungerat. Hon har tarminflammation och tål inte fett. Hon äter i vanliga fall 8 mg medrol varannan dag, nu har vi gjort uppehåll i 2 veckor för provtagning men inget har hänt med vikten.
Vad gör man ?

Linnea svarar

Hej! Vilken besvärlig situation! Får hon endast 250 gram foder/dag? Ges något extra utöver detta? Om du som situationen ser ut nu inte kan dra ned mer på maten är det andra alternativet att öka på motionen. För att det inte ska kännas som att hon får för lite mat kan du låta henne jobba för maten genom att gömma den i speciella leksaker eller aktiveringsmatskålar. Lycka till!

Taggar

Purina Pro Plan/Hundfoder Purina Pro Plan/Kattfoder Hund/Allergi Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Veterinary Diets Canine HA Purina Pro Plan Hund

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Canine HA

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever