Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Användning och anskafande av uppblåsbar krage; katt.

Jag har en inomhuskatt som har ett sår under svansen som hon slickar upp. Jag har av vet fått utskrivet Fuciderm, som ska appliceras ett par ggr/dag i 10 dagar. Men hon ska vara ensam under dagarna då jag jobbar och plasttratt hatar hon. Uppblåsbar Krage ska vara ett alternativ, men jag undrar: Hon har halsmått 17 cm(omkrets), vilken är den rätta Buster-kragen. XS eller S?
Kan hon ha kragen på när jag är borta? Kan hon ha kragen på hela tiden(10 dagar som preskríberat)? Måste man köpa ett halsband också eller räcker det med kragen?

Anna svarar

Hej Martin! När det gäller sår på ben eller svans föredrar jag i de allra flesta fall en "tratt" framför en uppblåsbar krage. Smidiga katter och hundar har en tendens att kunna nå såret trots uppblåsbar krage om såret sitter på distala kroppsdelar. I mina ögon är det alltså bättre att din katt ogillar kragen under 1-2 veckor och blir frisk så snabbt som möjligt, än att du försöker hålla katten nöjdare under denna korta tid samtidigt som såret riskerar att infekteras och läkas dåligt pga. slickande. De allra allra flesta hundar och katter vänjer sig vid och accepterar kragen inom ca ett dygns användning. Därmed inte sagt att de uppskattar kragen. Så frågar du mig, blir svaret alltså relativt hårt: kompromissa inte utan gör det som är bäst för katten på sikt, din katt förstår inte alltid sitt eget bästa. Givetvis kan du prova med uppblåsbar krage. Om katten inte slickar sig med denna på är det ju ett utmärk alternativ till plasttratten. Men håll noga koll på kattens beteende och räckvidd med kragen på sig. Jag skulle tro att en XS är rätt storlek till din katt. Krage eller kanske tom sele är bra för att hålla kragen på plats. Kragen ska vara på så länge din katt vill slicka sig. Kan du hålla uppsikt och hindra katten utan krage så kan du själv avgöra hur mycken kragen behövs när du är hemma. När du är borta och när du är ouppmärksam på katten (ex. när du lagar mat, sover etc) ska katten alltid ha krage. Hoppas mitt svar var till hjälp!

Taggar

Hund/Hemapotek Hund/Kragar Katt/Hemapotek Katt/Kragar Uppblåsbar Skyddskrage Utgående Hund Katt

Fler frågor och svar om Uppblåsbar Skyddskrage

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever