Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Foder

Har en Västgötaspets på 4år som blev opererad för ett år sen pga korsbandsskada, har gett henne Hills joint reduced calorie men har nu blivit övertalad till att byta till specific cjd för att det skulle vara det bästa. Min fråga till er är vilket foder är då det allra bästa som jag kan ge till min hund med ledproblem och ett långt liv framför sig?
mvh Christel

Anna svarar

Hej Christel! Om jag ska vara ärlig så tror jag inte att du kommer kunna skilja specific cjd och Hills j/d åt ur ren kvalitetssynpunkt. Både dessa foder har jättebra kvalitet och är gjorda för just hundar med ledbesvär, Däremot kan du ev. märka en skillnad från hund till hund på hur bra just den hunden fungerar på olika kvalitetsfoder för samma syfte, men av olika producenter. Om det var min hund och hon redan stått på Hills j/d reduced under en lång tid så hade jag precis som du gör nu provat att byta till specific cjd under några månader. Så lång tid behövs för att kunna märka eventuella fördelar jämfört med Hills j/d reduced. Därefter hade jag tagit ställning till vilket foder just din hund verkar fungera bäst på. Då tycker jag att du ska väga in alla möjliga aspekter inkl. hur gott din hund tycker fodret smakar, hur hungrig din hund verkar vara och hur lätt det är att hålla koll på hennes vikt, hur pälsen ser ut, hur mycket energi hon har, hur avföringen är - och givetvis hur hennes rörelser fungerar. Andra saker som är bra att tänka på för att ge din hund ett långt bra liv är hur du motionerar henne. En stark kropp som rör sig på ett skonsamt och korrekt vis håller längre. Vikten är även den superviktig för att hålla hennes leder sunda under lång tid. Diskutera gärna lämplig träning, motionsformer och ev. sjukgymnastik etc med din egen veterinär och/eller sjukgymnast. Hoppas mitt svar var till hjälp!

Taggar

Specific/Hundfoder Specific/Kattfoder Hund/Leder och muskler Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Specific™ Joint Support CJD Specific Hund

Fler frågor och svar om Specific™ Joint Support CJD

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever