Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Unghund

Jag har en tik på 8 månader som blev rekomenderad detta fodret. Hon hade en urinvägsinfektion eftersom min lilla tjej alltid varit väldigt aktiv har man inget märkt på henne. Vid undersökningen visade det sig att värdena på njurarna var högre än normalt (158 tror jag veterinären sa) Hon har druckit mycket alltid och kissat lika mycket men det har alltid varit genomskilnigt urin (vatten färgad)
Man kan ju få sämre njurvärde efter en infektion har jag fått berättas och nu undrar jag finns det en möjlighet min lilla tös en dag ska kunna ha normalt foder?

Elin svarar

Hej! Om urinvägsinfektionen även går upp i njurarna så kan det ge påverkan på njurvärdena. Ofta har hunden då också feber och är trött och hängig. Om din tik alltid kissat och druckit mycket så låter det snarare som att det är ett kroniskt problem din hund har, och då behöver hon troligen äta specialfoder fortsatt. För att veta med säkerhet hur det är med njurarna så behöver uppföljande prover tas och även urinprov. Ofta gör man också ett ultraljud på njurarna vid misstanke om njurproblem, ibland kan man se tydliga förändringar på njurarna som talar om att det är ett kroniskt problem. Jag hoppas att detta var svar på din fråga, och att jag har fel i min gissning så att din tik inte har ett kroniskt njurproblem.

Taggar

Specific/Hundfoder Specific/Kattfoder Hund/Njurar och lever Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Specific™ Heart & Kidney Support CKD Specific Hund

Fler frågor och svar om Specific™ Heart & Kidney Support CKD

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever