Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Mat till katt med njursvikt

Hej!

Undrar om vad det finns för mat till en katt med njursvikt? Katten vägrar att äta den mat som vetrinären rekomenderat (kindey support) vi har prövat att blanda i den mat som han åt innan diagnosen, men om han äter så sorterar han ut den nya maten. Han har ätit lite av den nya maten typ en tesked som max. Vi har prövat i 3 dar nu, ska vi försätta att försöka blanda upp med den gamla maten.

Elin svarar

Hej! Jag tycker att ni ska börja med att höra av er till er behandlande veterinär och berätta om problemen. Det finns många olika njurdieter att välja emellan, så förmodligen är det bästa att prova några olika och se om någon fungerar. Förslag är t ex Hills k/d, Royal Canins Renal. Purinas NF eller Eukanubas Renal Phase. Det är viktigt att inte svälta en katt med njursvikt. Om din katt inte alls tycker om njurfodret så tycker jag att ni ska gå tillbaka till det gamla fodret tills ni pratat med er veterinär. Er veterinär vet exakt hur proverna och hur din katt ser ut, och kan ge bästa rekommendationerna utifrån det. Lycka till!

Taggar

Specific/Hundfoder Specific/Kattfoder Hund/Njurar och lever Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Specific™ Heart & Kidney Support CKD Specific Hund

Fler frågor och svar om Specific™ Heart & Kidney Support CKD

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever