Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Matallergi

Hej, vår blandrashund har efter att ha ätit samma foder (magnussons) i drygt ett år blivit allergisk mot maten. Vilket av era foder är bäst för honom?

Vänliga hälsningar Suzanne

Elin svarar

Hej Suzanne! Det beror på vad han är allergisk mot. Hundar blir ofta allergiska mot något som de ätit länge, dvs om hunden har ätit ett foder med svin och nöt i, så är det sannolikt något av svin eller nötprotein som hunden är allergisk mot. Genom att gå igenom ingredienslistor för vad hunden har ätit tidigare och utesluta alla proteinkällor som hunden har ätit tidigare i det nya fodret, så brukar fodret fungera bra. Dvs om din hund aldrig tidigare har ätit t ex hjort så kan Hills d/d med hjort och ärtor fungera bra. Alternativet är att välja ett lågallergent foder med sk hydrolyserade proteiner i, det brukar de flesta födoämnes-överkänsliga hundar klara av, ex på sådana foder är t ex Hills CDD-HY, Hills z/d, Royal canins hypoallergenic mfl. Det bästa är att diskutera med din behandlande veterinär vilket foder hon/han tror passar din hund bäst. Jag hoppas att detta var svar på din fråga!

Taggar

Specific/Hundfoder Specific/Kattfoder Hund/Allergi Hund/Mage och tarm Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Specific™ Food Allergy Management CDD-HY Specific Hund

Fler frågor och svar om Specific™ Food Allergy Management CDD-HY

10% rabatt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever