Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Övervikt o magproblem

Hej! Jag har en hankatt som är född 2001 och är överviktig (brukar ligga på runt 7 kg just nu 7.45) han har också kronisk magkatarr, äter nu Hills w/d + lite gastro intenstinal moderate calorie. Eftersom jag bytt light foder några gånger p.g.a att han inte verkade tåla Hills r/d mfl. så vet jag inte hur mycket jag ska ge honom nu. Beskrivningen på w/d påsen har jag inte riktigt förstått. Har också en hona på 4 kg som ofta är hård i magen o har problem med att få ut nåt då och då. Hon äter samma mat o Gastro intestinal moderate köpte jag för att prova om det hjälåte henne. Nu hade inte ni det fodret så det blev presciption diet feline metabolic. Är detta ok?
Vänliga hälsningar
Ingrid

Karin svarar

Hej Ingrid Jag tycker du har valt bra foder med tanke på dina katter och deras problem. Om du skulle ge enbart w/d torrfoder så borde din hankatt få ungefär 60-85 g/dag (börja med 85 g och om han inte går ner i vikt på det så kan du minska ner till 60 g/dag). Din honkatt borde också äta 60-85 g. Du får prova vad som är lagom för att hon inte ska gå upp i vikt. Om du kompletterar med Metabolic så får du dra ner samma mängd av w/d. Om du ger torrfoder kan du byta rakt av men om du ger Metabolic burk så motsvarar 1 burk metabolic 40 g w/d. Ger du 1/2 burk Metabolic så får du alltså ge 40 g torrfoder. Hoppas detta är till hjälp!

Taggar

Specific/Hundfoder Specific/Kattfoder Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Specific™ Crystal Management Light FCD-L Specific Katt

Fler frågor och svar om Specific™ Crystal Management Light FCD-L

10% rabatt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever