Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Ang min hunds misstänkta foder allergi

Hejsan! Jag har en liten hund som är en blandning på kinesisk nakenhund och papilon.
Hon var hos veterinären för några månader sedan pga problem med öron, och då sa veterinären att hon också kan vara allergisk mot fodret hon äter. Vi fick med oss ett speciellt foder hem men det hjälpte inte alls. Hon är nu väldigt rosa och torr i huden och hon kliar ibland så att hon börjar blöda. Har ni något förslag på ett foder som gärna är lite billigare och som kan hjälpa henne?
Skulle också vara tacksam om ni kunde ge mig något tips om vad jag kan göra för att hjälpa henne.
Tack på förhand! // Jennifer

Karin svarar

Hej Jennifer. Du skriver att fodret du fick med från veterinären inte hjälpte alls, det var tråkigt. Nu vet jag ju inte vilket foder det var hon fick, men det man ska tänka på är att när man misstänker foderallergi så är det av yttersta vikt att hunden inte får i sig minsta smula av något annat. Inga matrester, inget hundgodis, inga tuggben osv. Dessutom kan det ta 2 månader innan man märker någon skillnad. Skulle hunden under den tiden få i sig något annat än fodret så får man börja om från början igen. Sen ska ni tänka på att även om det foder ni ger kanske kostar mer per kg, så är många av de högkvalitativa fodren mycket mer dryga än billigare foder, eftersom de innehåller råvaror av högre kvalitet. Ett foder som jag tycker är mycket bra för hundar med klåda, allergi, torr hud är Specific Allergy Management Plus CΩD-HY. Men jag tycker ni skall gå tillbaka till veterinären och låta dem göra en hudutredning så er hund inte behöver gå omkring med klåda. Lycka till!

Taggar

Specific/Hundfoder Specific/Kattfoder Hund/Allergi Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Specific™ Allergy Management Plus CΩD-HY Specific Hund

Fler frågor och svar om Specific™ Allergy Management Plus CΩD-HY

10% rabatt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever