Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Min 14 åriga hund börjar bli kräsen när det gäller foder

Hej,
Jag har en 14 årig cocker spaniel tik som nu ligger på en väldigt bra vikt. Vi har givit henne bantningsfoder /Hills sedan 1 år tillbaka. Hon har under hela perioden mått bra och varit glad och pigg på att äta maten.
Men de senaste veckorna har hon börjat "rynka på nosen" åt maten när den serveras. Ibland kan hon till och med strunta i att äta ett mål. Däremot är hon intresserad av att istället få något "annat", något vi har i kylskåpet eller det vi äter.
Kan det vara så att hon tröttnat på dietfodret och nu vil ha något annat. Vad rekomenderar ni isåfall så hon inte går upp i vikt igen ?
Mvh Marie

Linnea svarar

Hej Marie! Jag skulle rekommendera att ni tar henne till en veterinär för undersökning. Det är vanligt att det finns en bakomliggande medicinsk anledning till att en hund inte längre vill äta sitt foder om den har ätit det med god aptit tidigare. Förutom medicinsk anledning kan detta plötsliga ogillande bero på att fodret inte smakar lika gott längre (t.ex. på långvarig eller felaktig förvaring). I vissa fall är det så enkelt som att hunden har tröttnat på fodret och då kan man prova ett annat. Vilket foder åt din hund tidigare? Om det var Metabolic kan du prova att ge Hill´s r/d istället. Du kan också prova Science Plan Canine Mature Adult Light som innehåller lite mindre kalorier. Det viktigaste är att fortsätta hålla koll på vikten och minska på maten om hon börjar lägga på sig igen. Vänliga hälsningar

Taggar

Hill’s/Hundfoder Hill’s/Kattfoder Hund/Hundfoder Hund/Friskfoder Science Plan Mature Adult Light Medium med Kyckling Hill’s Hund

Fler frågor och svar om Science Plan Mature Adult Light Medium med Kyckling

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever