Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Profine

Hej, vår Collie på 14 månader har ätit Profine sen han var liten. Han har alltid varit glad i mat men är inte lika "glups" längre. Ger vi honom för mycket? Hur mycket ska en Collie äta per dag? Från sex månader har han fått 5 dl morgon och 5 dl kväll. Nu vid 1 års ålder har vi bytt till "adult" för vi tänkte att han kanske vile ha något annat. Tack på förhand. Mvh Linda ps. stort tack för er snabba leverans av mat!

Anna svarar

Hej Linda! Tack så mycket! Hur ser han ut i hullet och pälsen? Hur aktiv är han? Håller han vikten trots att han äter mindre? Det är egentligen de frågorna du bör ställa dig själv. Jag bifogar en länk till ett schema som du kan ha nytta av för att se om han är lagom rund: http://www.katter.nu/katter/foder/vikt_bild.gif Jag föredrar personligen hellre hundar som är något smala än för tjocka. Det är dock viktigt att lägga märke till snabba förändringar i aptit, hull och avföring. Han växer i en annan takt nu än tidigare och det kan påverka aptiten, likaså kan det nya fodret påverka hur mkt han äter. Hans hormoner kan också påverka, speciellt om det finns mycket löptikar i närheten. Utgå från vad som rekommenderas (i gram inte deciliter) på fodersäcken utifrån hans ålder och vikt, men titta på honom! Är han smal och fin, har bra päls och är aktiv så får han i sig det han behöver även om det inte motsvarar rådet på påsen. Verkar han konstant hungrig, har dålig avföring, tråkig päls, smalnar av så är det dags att reagera. du ska kanske prova att ge honom ett annat foder och se om han tycker det är godare eller fungerar bättre på det. Om han har symtom på mask bör ni överväga om det är dags att avmaska honom mm. Titta gärna i vår butik, där finns ett stort antal foder för hundar i hans storlek och ålder som skulle kunna vara lämpliga alternativ. Lycka till!

Taggar

Purina Pro Plan/Hundfoder Purina Pro Plan/Kattfoder Hund/Hundfoder Hund/Friskfoder PRO PLAN® Medium Adult - OptiBalance® Purina Pro Plan Hund

Fler frågor och svar om PRO PLAN® Medium Adult - OptiBalance®

15% rabatt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever