Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Foder till katter

Hej,

Vi har just blivit med katt. Det är två kastrerade honor på 5 och 6 år som kommer att få gå ute när de har bott hos oss ett tag. (de kom hit i onsdags från ett katthem).
Enligt veterinärs undersökningen ska de vara helt friska och inte överviktiga.
Nu undrar jag vilket foder vi ska köpa till katterna?? På katthemmet har det fått något som heter Hill´s lower fat for sterilised cat´s young adults. det står att det är upp till 6 år. När jag tittade på er sida så hittar jag inte den varianten... dock många andra! :) enligt dem på katthemmet ska man inte köpa kattmaten som finns på ex, ICA vad säger ni om det??
Vilket foder skulle ni rekommendera oss? Vad jag förstår har de bara fått torrfoder men tycker ni att man även ska ge katterna blötfoder? Vi fick två test portioner med oss och det gick åt som smör i solsken! :)

Tack på förhand!
Cecilia (ny i kattdjungeln)

Anna svarar

Hej Cecilia! Välkommen in i kattdjungeln ;) Jag håller med katthemmet som generell rekommendation. Jag hade valt ett foder för kastrerade vuxna katter, eventuellt en light variant. Det finns som du säger många bra märken och olika katter gillar olika saker. Om Hills fungerar bra för katterna hade jag nog fortsatt. Vi har nog det fodret i butiken - eller så är det snarlikt iallafall: Science Plan Feline Young Adult Sterilised Cat Chicken Science Plan Feline Young Adult Sterilised Cat Tuna Som alternativ hade jag kanske testat Royal Canin Sterilised 37, ProPlan sterilised, Eukanuba sterilised/weight control, eller James Wellbeloveds lightvarianter. Angående torrfoder/mjukmat så är det svårt att säga. Det finns det som tyder på att det kan vara bättre för en katt att äta endast mjukmat av hög kvalitet. Det verkar ha störst betydelse vid exempelvis diabetes. Många katter föredrar dock torrfoder och lever hela livet på torrfoder utan problem. Det är också till viss del en kostnadsfråga eftersom det blir dyrare att ge katten ett kvalitetsmjukfoder än ett kvalitets torrfoder. Jag tror det viktigaste är att hitta mat som katten gillar, är fin i hullet, pälsen, avföringen på och som passar kattens ålder. Om katten dessutom gillar mjukmat och du vill lägga den extra kostnaden så hade jag kanske valt mjukmat-varianten av kvalitetsfodret. Men att ge mjukmat från vanliga matvaruhandeln för att lyxa till maten är inte något jag rekommenderar. rrfoder och lever hela livet på torrfoder utan problem. Det är också till viss del en kostnadsfråga eftersom det blir dyrare att ge katten ett kvalitetsmjukfoder än ett kvalitets torrfoder. Jag tror det viktigaste är att hitta mat som katten gillar, är fin i hullet, pälsen, avföringen på och som passar kattens ålder. Om katten dessutom gillar mjukmat och du vill lägga den extra kostnaden så hade jag kanske valt mjukmat-varianten av kvalitetsfodret. Men att ge mjukmat från vanliga matvaruhandeln för att lyxa till maten är inte något jag rekommenderar. Hoppas mitt svar var till hjälp! Hoppas mitt svar var till hjä

Taggar

Purina Pro Plan/Hundfoder Purina Pro Plan/Kattfoder Katt/Kattfoder Katt/Friskfoder Pro Plan® Cat Sterilised Turkey & Rice Purina Pro Plan Katt

Fler frågor och svar om Pro Plan® Cat Sterilised Turkey & Rice

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever