Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Vikt steriliserad honkatt

Hej!

Jag har en steriliserad honkatt på 5,5 år. Hon är en Maine Coon och är en stor katt. När vi va hos veterinären sist så sa dom att hon är lite tung, dock inte överviktig, men lite tung, och att jag ska minska lite på maten. Jag vet om att hon är lite tung och hade redan innan minskat lite på maten utan resultat på hennes vikt. efter jag vart hos veterinären minskade jag lite till men det händer ändå ingenting med hennes vikt. Hon är helt stadig på 6 kg och har vart det länge. Hon äter Royal Canin torrfoder för Maine Coon och får 45g om dagen. Jag börjar fundera på om jag ska byta foder istället, frågan är till vad. Jag kan ju inte ge henne mindre än 45g, det känns redan väldigt lite. Hon gillar inte blötmat utan bara torrfoder. Vad tycker ni?

Linnea svarar

Hej! Om katten inte går ned i vikt trots att du dragit ned en del på fodret kan du bli tvungen att ge ännu mindre mängd under en period. Alternativet är att öka motionen eller byta till ett bantningsfoder. Du kan t.ex. prova Royal Canins Satiety, Specifics weight reduction eller Hill´s Metabolic. Om det är möjligt är det bästa alternativet att öka motionen. Bra sätt att öka motionen är att låta katten jaga torrfoderkulorna genom att kasta iväg dem åt olika håll. Man kan också använda leksaker som katten får jaga eller gå ut på promenad. Lycka till!

Taggar

Hill’s/Hundfoder Hill’s/Kattfoder Katt/Övervikt Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Prescription Diet Feline Metabolic Hill’s Katt

Fler frågor och svar om Prescription Diet Feline Metabolic

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever