Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Forts fodermängd

Hej,

Ena katten vägde 6,6 vid årsskiftet och väger nu 5,8kg. Den andra vägde 5,7 vid årsskiftet och nu 5,2kg. De är båda kastrerade honor.

/Camilla

Elin svarar

Hej Camilla! Visst stämmer det att katternas målvikt är 4 kg? Jag har räknat på att dina katter är ca 6 år gamla, isåfall bör katterna ha ca 48 gram var av torrfodret om dagen. Det är dock så att det är en vägledande rekommendation, om katterna går ned för fort behöver du öka mängden ngt om de inte går ned alls så behöver du minska något. Det kommer dock att ta tid för dem att gå ned till målvikten, i slutet av oktober-början av november så bör de ha gått ned ca 5 hg var, så vet du ungefär vilken hastighet det är. Det är viktigt att katterna inte tappar för fort i vikt, de ska inte tappa mer än 1-2% av kroppsvikten per vecka, dvs för en katt som väger 5,8 kg så är det ca 0,5-1 hg i veckan. Jag hoppas att detta var svar på din fråga!

Taggar

Hill’s/Hundfoder Hill’s/Kattfoder Katt/Övervikt Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Prescription Diet Feline Metabolic Hill’s Katt

Fler frågor och svar om Prescription Diet Feline Metabolic

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever