Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Pancreatit - hur mycket ska min hund äta?

Hej. Min lille hund har pancreatit och har blivit ordinerad Royal Canin gastro intestinal low fat alternativt HIll´s i/d low fat. Än så länge har vi Royal canin. Men jag är osäker på hur mycket mat jag ska ge honom. Han väger 7,2 vilket är normalt för hans ras. Jag försöker titta på baksidan av paketet hur mycket han ska ha över en dag men blir inte så klok på det. Han verkar dessutom jättehungrig varje gång det är mat (ger honom tre ggr per dag), men ett av hans bekymmer har ju i och för sig tidigare varit att han är väldigt matglad... Kan ni hjälpa mig med mängden mat jag ska ge honom?
Jag hittade inte Royal canin fodret hos er, men ser att ni har Hill´s och det tänkte jag beställa. Är mängden mat samma där?
I nuläget ger jag honom 1 cup + 4/8 cup (ca 110gram) per dag (delar detta sedan på tre tillfällen).
Tacksam för hjälp!

Elin svarar

Hej! Om du byter till Hills i/d low fat och endast ger av torrfodret så skulle jag börja med att ge ca 150 gram av torrfodret delat på 2-3 mål om dagen. (Rekommendationen är att en hund som väger 5 kg ska äta 95 - 130 gram om dagen och en hund som väger 10 kg ska äta 160 - 220 gram om dagen, därav att jag rekommenderar att börjar med att ge 150 gram om dagen). Det är viktigt att komma ihåg att den mängd foder som tillverkaren rekommenderar att man ger (dvs det som står på påsen) bara är vägledande. Man behöver titta och känna på sin hund och gärna väga den med jämna mellanrum, och sedan anpassa mängden mat efter det. När det gäller att han är väldigt hungrig så är en del hundar det utan att de får för lite mat. Om du är osäker på om han är normalviktig så kontakta närmsta veterinärmottagning och be att de hjälper dig att bedöma hans hull. Lycka till!

Taggar

Hill’s/Hundfoder Hill’s/Kattfoder Hund/Mage och tarm Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Prescription Diet Canine i/d Digestive Care Hill’s Hund

Fler frågor och svar om Prescription Diet Canine i/d Digestive Care

10% rabatt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever