Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Fryst färskfoder

Hej Anna,

Jag såg att du rekommenderat bl.a fryst färskfoder till en kräsen Whippet vars matte/husse sökte råd.
Du skrev att de skulle kontakta veterinär för att kolla om det ev kunde vara bulspottkörtelinflammation då hunden var tunn. Exakt så är läget för min franska bulldog på 2 år. För tunn, äter mycket med god aptit dock, för tillfället vom från Vom og Hundemat. Undrar dock om det fodret är för fett för henne med tanke på bukspottkörtelinflammationen? Om så, vilken sammansättning bör jag knåpa ihop för att få ner fetthalten i vom'en tycker du? Lägga till något? Byta färskfodet helt? Vad rekommenderar du?

Tacksam för din hjälp!

Mvh,
Linda

Karin svarar

Hej Linda Jag svarar då Anna inte har haft tid att svara på ett tag. Tyvärr kan jag inte svara rakt av på din fråga, för jag måste ställa ett par motfrågor först. Har din hund fått diagnosen bukspottkörtelinflammation av en veterinär, eller gissar du att den har det för att den är tunn? Hur smal är din hund? En hund i normalhull skall ha midja om man tittar på den uppifrån och från sidan skall man se en uppdragen buklinje. När du stryker lätt med fingrarna över bröstkorgen skall du känna revbenen lika lätt som du känner benen i handryggen om du knyter handen och stryker över med andra handens fingrar. Men höftben och ryggrad skall inte sticka upp och kännas vassa. Om du fortfarande tycker att din hund är för smal och du inte varit hos veterinären och låtit undersöka den tycker jag att du ska börja med det. Whippeten rekommenderasdes färskfoder då den åt med dålig aptit, var kräsen, och därför svår att få upp i vikt. Inte pga att den hade bukspottkörtelinflammation. För vid en bukspottkörtelinflammation skulle jag rekommendera Hill's i/d. Jag har försökt få svar från Vom og Hundemat angående sammansättningen och fettinnehåll men ej fått svar än. Om du svarar på mina frågor så ska jag fortsätta försöka få fram svar om VoH. Vi hörs!

Taggar

Hill’s/Hundfoder Hill’s/Kattfoder Hund/Mage och tarm Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Prescription Diet Canine i/d Digestive Care Hill’s Hund

Fler frågor och svar om Prescription Diet Canine i/d Digestive Care

10% rabatt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever