Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Foder till 9-mån eurasierhane med "stressmage"

Hej!
Min livliga eurasierhane (9 mån) har "stressmage", tror jag. Detta tror jag, eftersom han i allmänhet under vår långa (1-2 tim) promenad bajsar flera gånger med kanske 20 minuters mellanrum. Första "portionen" är fast och fin, andra "portionen" som potatismos och den tredje som senap... Därefter bajsar han inte mer förrän nästa dag, så det handlar ju inte om att han är dålig i magen i sig.

Jag skulle vilja testa ett supersnällt foder för att se om det över huvud taget gör någon skillnad. Om ett veterinärfoder inte gör någon skillnad, så är det ju bara att "gilla läget" och vänta på att han blir vuxen :)

Mvh Gunilla och Leo

Elin svarar

Hej Gunilla och Leo! Hills i/d brukar vara snällt mot magen och kan hjälpa till om hunden är lite känslig i magen. Kontrollera också att Leo blivit avmaskad som valp. Eftersom som misstänker stressmage så antar jag att du upplever att din hund är lite stressad av sig? Om så är fallet så kan det också vara klokt att ta kontakt med en duktig hundtränare för att få hjälp att träna Leo på att kunna gå ned i varv (var noga att välja någon som använder sig av mjuka metoder, hårda ryck i kopplet brukar inte förbättra situationen). Om Leo tappar i vikt/inte går upp i vikt som han ska, verkar hängig, har dålig aptit eller om han har klåda eller slickar mycket någonstans på kroppen så rekommenderar jag att ni bokar tid hos veterinär för undersökning. Jag hoppas att detta var svar på din fråga!

Taggar

Hill’s/Hundfoder Hill’s/Kattfoder Hund/Mage och tarm Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Prescription Diet Canine i/d Digestive Care Hill’s Hund

Fler frågor och svar om Prescription Diet Canine i/d Digestive Care

10% rabatt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever