Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Övervikt

Min hund är 7 år o kastrerad, vi har hela hans liv kämpat med övervikt. Han har i perioder ätit roual canin satterdy bantningsf. Går ner några hg, men så fort kroppen vänjer sig. upp igen.
f år kladdiga ögon o klåda efter ett tag. Äter nu vom o hundemat ,får mat för en 10 kg hund, Väger 15 drygt. ska väga 12-13 kg. Jag får spunk.. Vi går o går, bara jag går ner i vikt...
Kan det här fodret vara något för honom ? Vill inte ha en tjock hund, Om jag inte aktiverar honom så sover han!!!!! Skulle jag också göra med den vikten. Cursins prover taget, inge fel.. Tacksam för råd Ingrid.
'

Marianne svarar

Hej Ingrid! Vad bra att du fortsätter att kämpa, för din situation är verkligen kämpig! Jag tror knappast att det här fodret skulle hjälpa din hund med övervikten, jämfört med de andra foder du provat. Eftersom din hund även får problem med klåda och ögonen ibland, så skulle jag överväga att kontakta en veterinär som är specialist i hudsjukdomar för att se om man kan hitta något foder den vägen, ofta kan veterinären också hjälpa till med att göra en viktminskningsplan och följa upp, ibland kan det hjälpa också. Bra att ni har kontrollerat cushings sjukdom, om det finns misstanke om hormonell sjukdom kan det även vara klokt att kontrollera din hund för hypotyreos. Lycka till!

Taggar

Precept Plus/Hundfoder Hund/Hundfoder Hund/Friskfoder Precept Plus Senior Precept Plus Hund

Fler frågor och svar om Precept Plus Senior

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever