Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Ögonrengöring

Min ena katt verkar ha problem med sina ögon, hon verkar inte ha några problem med det och har även varit hos vet. med henne som rekommenderade att tvätta och komma tilbaka om hon stör sig på det (vilket hon inte gör). Vätskan som kommer från hennes ögon är rostfärgad och lägger sig som klumpar i pälsen. Veterinären tror hon har för stor tårproduktion. Tror ni denna produkt passar henne?

Elin svarar

Hej! Tårvätskan färgar päls lite brun-rosa och ofta fastnar det lite som klumpar i pälsen när det rinner ur ögonen. Jag skulle rekommendera att använda vanlig koksaltlösning att skölja ur ögat med och att tvätta bort eventuellt gegg i pälsen med. Kom ihåg att klapptorka torrt på huden under ögat efteråt - den gillar inte att vara blöt, då blir det lätt irriterat. Om hon börjar rinna mer ur ögonen eller om hon verkar irriterad så kan det vara idé att boka tid till ögonspecialist för vidare utredning av problemen. Lycka till!

Taggar

Hund/Ögon Hund/Skötsel Hund/Sköljvätskor Katt/Ögon Katt/Skötsel Katt/Sköljvätskor Kanin/Ögon Kanin/Skötsel Kanin/Sköljvätskor Gnagare/Ögon Gnagare/Skötsel Gnagare/Sköljvätskor Ögonrengöring Diafarm Hund Katt Kanin Gnagare

Fler frågor och svar om Ögonrengöring

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever