Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Mat till 3 olika katter...

Hej!
Har idag Bozita sensitive diet & stomach,men det funkar inte längre till min äldsta katt. Vi har tre katter, en snart 11-årig hona (förut hetsätare o tidigare "tjockis"), en snart 12-årig hona & en 8 -årig Maine Coon-hanne.
Funkar inte med olika mat, då de stjäl av varandra när man inte ser. Torrfoder är det som funkar. Verkar främst som att de äldre honorna inte blir mätta, då dom börjat tigga så väldigt nu i höst.
Tacksam för råd om foder. Alla är kastrerade, mestadels inomhuskatter nu på hösten/vintern.
Tack på förhand // Eva

Elin svarar

Hej! När äldre katter plötsligt börjar tigga mer och bli hungrigare så blir jag alltid lite orolig att det kan vara första tecknen på sköldkörtelproblem. Dvs om du tycker att deras beteende har förändrats när det gäller mat så tror jag att det kan vara klokt att boka tid till veterinär för undersökning. Om allt ser bra ut där kan man prova att byta foder till ett med lite lägre kaloriinnehåll. Fodret du ger nu ligger ganska ordentligt lågt i kaloriinnehåll, så då behöver man nog titta på de foder som används som bantningsfoder (det går att ge som underhålllsfoder också). Titta t ex på: obesity Veterinary Diets Cat Obesity satiety Veterinary Diets Cat Satiety metabolic Prescription Diet Feline Metabolic FRD Weight Reduction FRD Jag hoppas att detta kan vara till hjälp! Med vänlig hälsning

Taggar

Bozita/Hundfoder Bozita/Kattfoder Katt/Kattfoder Katt/Friskfoder Feline Outdoor & Active Bozita Katt

Fler frågor och svar om Feline Outdoor & Active

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever