Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Hur många deciliter?

Hejsan

Jag har en katt som är 5 år och väger ungefär 6,5 kg han är väldigt stor katt nästan 80cm när han sträcker ut sig och är ganska rund om magen, rör sig väldigt sparsamt även om man försöker leka med honom. Men han älskar mat, och jag tycker det funkar bra med detta foder.
Men min fråga är hur många dl ska jag ge honom för han inte ska bli tjockare, för jag har nämligen en katt till som bara är 1år och väger runt 3kg som är hungrig jämt bara skriker efter mat hela tiden så han får lite mer mat en tjockisen. Men måste hela tiden ha uppsikt när dom äter för annars äter tjockisen 1åringens mat. Jag har försökt flytta matskålarna till olika ställen och som sagt försökt ha uppsikt men 1åringen vill inte äta upp allt på direkten som tjockisen och jag kan inte bevaka dom dygnet runt. Vad ska jag göra? 1åringen rör på sig mycket mer än den stora katten men den stora katten har blivit mer aktiv sen jag skaffade den lilla.

Mvh
Marie

Elin svarar

Hej Marie! Det är ett vanligt problem du har, som tyvärr kan vara lite jobbigt att lösa. Ibland kan man enkelt lösa det genom att ställa maten så att den tjocka katten inte kommer åt den - t ex under något där den stora katten inte kan ta sig in eller ha en grind framför (en del bygger själv) där den smala katten kan ta sig igenom spjälorna men inte den tjocka. Ett annat alternativ är att skaffa en foderautomat som kopplas till kattens mikrochip, eller om katten inte har chip, till ett speciellt hänge som sätts i halsbandet. Vi säljer tyvärr inga sådana, men titta på den här länken så ser du hur de ser ut: http://www.supercat.se/kattmatskalar/microchip-pet-feeder.html Andra saker som kan vara till nytta för båda katterna är att ge fodret i t ex en foderboll, t ex camosphere eller Kongs cat wobbler (klicka på katt och sedan aktivering under leksaker så hittar du dem). När det gäller mängden foder till din lite överviktiga katt så anger Bozita att man ska ge ca 1,9 dl (79 gram) om dagen till en katt för 6 kg. Det är förmodligen lagom att börja med det för din katt. Om din katt går upp i vikt av det kan du behöva dra ned fodermängden ytterligare. Jag hoppas att detta var svar på din fråga! Med vänlig hälsning Elin Lindell leg vet

Taggar

Bozita/Hundfoder Bozita/Kattfoder Katt/Kattfoder Katt/Friskfoder Feline Indoor & Sterilised Bozita Katt

Fler frågor och svar om Feline Indoor & Sterilised

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever