Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Tova i pälsen

Hej!
Min ena katt tvättar inte sig så mycket som dom andra två gör och detta har nu gjort att han har fått en ganska stor tuva på ryggen. Även om jag borstar och försöker kompensera för det nu inte hjälpt som det brukar. Har försökt klippa bort det men han är inte så lätt att hantera då han tycker det blir läskigt så klart. kan det funka med feliway eller likande så jag kan få bort den och kanske bada han ordentligt? eller vad ska jag göra?
tack på förhand!

Anna svarar

Hej! Jag tror att du får försöka koncentrera dig om att klippa loss tovan istället för att borsta ut den om den blivit så omfattande att han störs av ditt borstande. Om du inte kan använda en trimmer eller en sax på egen hand så kan du kontakta din veterinär för hjälp. Är det riktigt illa kan man ibland behöva ge katten lugnande medan man klipper bort tovan. Riktigt fula tovor kan sitta fast helt nere i huden, vilket gör det obehagligt för katten när man försöker reda ut tovan. Kanske kan feliway och zylkene hjälpa dig när du ska försöka få bort tovan. Om din katt tycker det är obehagligt att bli borstad/badad i största allmänhet så är dessa preparat med stor chans en hjälp. Men är det bara just denna stora tovan om oroar din katt, då tror jag tyvärr att obehaget beror på att det drar i huden och då hjälper nog inte de trygghetsgivande preparaten så bra. Men det skadar inte att prova. När tovan väl är bortklippt kan det vara en god idé att bada din katt i ett milt schampoo samt spraya pälsen med en balsamspray för djur. Borsta sen pälsen regelbundet för att motverka nya tovor. Om din katt börjar få fler och fler jobbiga tovor och pälsen samtidigt har fått sämre kvalitet rent allmänt så tycker jag du ska låta din veterinär undersöka din katt. Sjukdomar kan få pälsen att bli sämre och tovigare. Lycka till!

Taggar

Hund/Hud och päls Hund/Skötsel Hund/Schampo och balsam Katt/Hud och päls Katt/Skötsel Katt/Schampo och balsam Kanin/Hud och päls Kanin/Skötsel Kanin/Salvor, krämer och spray Gnagare/Hud och päls Gnagare/Skötsel Gnagare/Salvor, krämer och spray Douxo Calm Shampoo Douxo Hund Katt Kanin Gnagare

Fler frågor och svar om Douxo Calm Shampoo

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever