Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Cystit och njurproblem

Hej! Min katt har dåliga njurar och dessutom problem med inflammerade urinvägar och urinvägsinfektioner (hon har just fått en omgång antibiotika). Hon äter Rojal Canins renal och sedan tidigare Ipakitine (fosfatbindare).
Hon fick till att börja med Cystophan som kosttillskott för urinvägarna men vägrar äta det efter att hon blev dålig i magen (kan ha varit antibiotikan också). Veterinären rekommenderar Uriflex men jag blir osäker då det verkar innehålla proteiner? Är det verkligen bra för hennes njurar? Kan man ge Cystease istället eller Cosequin eller något annat preparat? Ytterst tacksam för råd då det verkar finnas mängder av glukosaminer att välja på :-S
de

Elin svarar

Hej! Det ska gå bra att använda uriflex som din veterinär rekommenderat. Uriflex är enbart smaksatt med kyckling, så det kommer inte ha betydelse för din katts njurproblem. Om din katt inte vill äta uriflex kan du prova cystease istället. Jag hoppas att detta var svar på din fråga, och bra att du är uppmärksam på vad kosttillskotten innehåller och är noga med vad du ger din katt!

Taggar

Katt/Urinvägarna Katt/Kosttillskott Cystease Douxo Katt

Fler frågor och svar om Cystease

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever