Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Tandvård

Hej!
Jag har en en 11-årig hanhund Leo, coton de tulear, som har problem med tänderna. I tisdags gjordes ett kirurgiskt ingrepp då 8 tänder togs bort,alla fyra tänder de sista tänderna där bak uppe och nere och fyra framtänder pga iinflammation I tandköttet. Det sades också att processen med tanköttet och tandlossning fortsätter I de övriga tänderna så det ska kollas om ett halv år igen.
Kunde jag försöka ge Crananidin? Har last att det kunde vara bra för munhygienen. Finns det något annat jag kan göra för att lite bromsa upp tandlossningen? Tandtvättning fungerar tyvärr inte bra och hårdsmälta tuggben går inte heller pga mycket känslig mage. Hur är det med någon tandpasta som jag kunde stryka på tänderna eller något annat? Annars är han pigg och energisk för sin ålder och därför hoppas jag att han skulle få leva ännu trots sin tandlossning. Jag är mycket tacksam för alla råd och tips för Leos tänder och munvård.
Med vänlig hälsning
Kristina

Anna svarar

Hej Kristina! Det enda riktigt effektiva för munhygienen är: - tandvård hos veterinär enligt planen ni gjort - tandborstning hemma, helst dagligen - hundtandkräm dagligen såsom bucadog - stryka tandköttet med klorhexidinlösning för munnen, ex hexarinse - mjuka tuggben gjorda för för tänderna, sk bucadog tugglappar Ofta klarar hundar sig fint även utan tänder så det är helt rätt att du har tagit tag i hans tandbesvär. Hunden brukar få mycket bättre livskvalitet när de dåliga tänderna försvunnit. Jag har inte hört att Crananidin skulle hjälpa medmunhygienen, utan det ges för att skydda urinvägarna. Tänker du på klorhexidin eller Corsodyl kanske? http://www.nutramaxlabs.com/dog/dog-urinary-health/crananidin Lycka till!

Taggar

Hund/Urinvägarna Hund/Kosttillskott Crananidin VetNutra Hund

Fler frågor och svar om Crananidin

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever