Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Hund med återkommande diarré. kan jag ge attapectin på nytt?

Hej,
Har en lagottotik som haft diarré av och till i 2 månader. Hon är undersökt av vet. som inte hittar något annat än en lätt bukspottkörtelpåverkan. Hon äter därför Hills i/d low fat. Trots det drabbas hon av och till av lös avföring. Nu senast provade vi med attapectin som genast gav effekt. Slutade efter 1,5 dag då hon blivit så bra. Nu, 2 dagar senare, är dock den lösa avföringen tillbaka. Min fråga är om jag kan ge henne det på nytt och nu kanske ge henne det i 3 dagar som är max enl råd på burken? Hur ofta kan man ge en kur attapectin? Eller finns det något som är lämpligare? Hon äter även Fortiflora kontinuerligt.
Vi har tid hos vet. specialiserad på gastro i mitten av augusti, men under tiden försöker vi klara oss så gott det går. Kan tilläggas att hon är pigg och har god aptit. Problemet är hennes diarré/ lös avföring.

Anna svarar

Hej! Jättebra att ni har tid för fortsatt utredning av din hund. Du kan absolut ge din hund en ny 3-dagars kur med attapectin. Behöver du fortsätta ge tarmen understödjande behandling så skulle man kunna testa entero-chronic istället. För att motverka diarré skulle du även kunna ge psylliumfrön, som är en slags gelbildande kostfibrer. Ex. Mage-tarm från svenska djurapoteket. Diskutera gärna med din egen veterinär om ni evt ska prova att ge din hund Royal Canin hypoallergic moderate calorie som foder istället för i/d low fat. Har ni gjort avföringsprov som samlats upp över 3 olika tillfällen? Om inte kan det vara en god idé att göra medan ni väntar på vidare utredning hos specialist. Det kan även vara bra att kolla b12 + folsyra i blodprov etc. Lycka till!

Taggar

Hund/Kosttillskott Aptus Attapectin Tabletter Aptus Hund

Fler frågor och svar om Aptus Attapectin Tabletter

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever