Vi använder cookies för att spara din kundvagn, val och inställningar på sajten. Genom att fortsätta godkänner du detta.  Mer information
Jag accepterar cookies

Känslig Image Och Tappat I Vikt

Jag har en aussie hane på 6 år, som jag har svårt att hitta något bra foder till. Han blir oftast lite lös imagen av foder, inte diarré. Har lite av en stressmage kan man säga. Och de blir också att han ibland bajsar väldigt ofta, ca 6 gånger. Och nu har det blivit så att han har gått ner i vikt och tappat muskler på ryggen blandannat. Skulle detta foder funka eller har du tips på något annat.

Anna svarar

Hej! Först och främst är frågan om han blivit utredd av en veterinär för sina magbesvär eller ej? Om inte, så tycker jag att det vore lämpligt eftersom en magtarmsjukdom kan ligga bakom hans stressmage och viktnedgång. Om han redan är utredd av veterinär så är mitt förslag följande: - testa Adaptil halsband för att motverka stress generellt. - Ge honom prebiotika/probiotika (exempelvis Entero-chronic/Fortiflora) och psylliumfrön (ex. svenska djurapotekets magtarm) för att balansera magtarmfloran och lugna tarmtömningen. - Hitta ett foder som han fungerar ok på. Prova antingen ett veterinärt bantningsfoder såsom Eukanuba intestinal, Specific cid eller liknande. Har du redan testat veterinärt magtarmfoder utan större effekt så testa istället ett hydrolyserat allergifoder såsom Royal Canin Hypoallergenic. När magen är utredd och under kontroll (dvs han har normal avföring, fin päls och håller vikten) så skulle du kunna prova att gradvist trappa ut en eller flera faktorer ovan. Jag hade då börjat med att trappa ut tillskotten. Fungerar magen fortfarande bra kan man även prova att testa annat foder. Jag hade då testat exempelvis ett lamm/ank-baserat foder som är gjort för känsliga magar. Exempelvis James Wellbeloved Lamb/duck&rice eller Lamb & vegetabilie kibble, Hills d/d lamm/anka, och ProPlan digestion lamb&rice. Somliga hundar kan fungera fint på färskfoder så det kan också vara värt att överväga. Men A och O är att eventuell magtarmsjukdom utreds så ni hittar en eventuell källa till besvären. Lycka till!

Anna

Anna Olverling

Taggar

Entero-Chronic VetNutra Hund/Kosttillskott Hund Reptil/Kosttillskott Reptil