Anpassad för Hund och Katt
Hemapotek Första hjälpen
Tillverkad av VetZoo
Art.nr Vet002

Förbandslåda för Hund och Katt

Olyckor kan inträffa när som helst och oftast när man minst anar det. Förbandslådan är frekvent förekommande i TV där veterinär Christophe Bujon alltid har den vid sin sida, både i TV4 Morgon och nu senast i Malous von Sivers program Efter Tio.


389:-
Lägg i varukorgen

500:- kvar till FRI FRAKT

Visa förslag
  • Storkundsrabatt Handla för 2 500:- och få 10% i rabatt på din order.
  • FRI FRAKT Handla för 500:- och få fri frakt.

Produktinformation

Om din hund eller katt skadar sig, är det viktigt att den person som befinner sig i närheten kan agera korrekt för att mildra skadan eller till och med rädda livet på djuret.

Förbandslådan samt medföljande första hjälpen guide är exklusivt framtagen för hund och katt och gör att du som husdjursägare är förberedd och kan minimera skadan vid olycka.

Förbandslådan är exklusivt framtagen för hund och katt. Allt innehåll är av högsta kvalitet och testat av Veterinären.nu.

Fördelar

  • Hög kvalitet, samma produkter som legitimerade veterinärer använder sig av
  • Prisvärd, jämfört med att köpa respektive produkt separat i butik
  • Praktisk, lätt samt smidig att ha med sig i bilen, under resan eller på promenaden

Detaljerad innehållsbeskrivning

Väskan innehåller produkter som är bra att ha hemma eller på resan. Innehållet i väskan är utvalt och testat av erfarna veterinärer. Nedanstående text beskriver mera i detalj respektive produkt som förbandslådan innehåller.

Första hjälpen guide, för hund och katt. Guiden är utformad för att hjälpa dig som djurägare att veta hur du ska förfara när ditt husdjur skadat sig. Handboken innehåller illustrationer som visar steg för steg hur du skall göra när olyckan varit framme. Handboken är författad av Legitimerad veterinär Fredrik Ståhlberg i samarbete med djurhälsoportalen www.veterinären.nu.

Fästingplockaren O´tom, utformad som en kofot. Kommer i 2 storlekar så man kan plocka både mindre och större fästingar. Man skall undvika att klämma fästingen för hand då det finns risk för att Borreliabakterier eller annan farlig fästingburen smitta pressas in i såret. Bästa sättet att skydda sig mot fästingburna sjukdomar är att så fort som möjligt avlägsna fästingen. Glöm inte att tvätta rent bettstället efter att fästingen är avlägsnad.

Digital febertermometer, Termometern är snabb och enkel att använda, med tydlig display och minne som visar den senaste avläsningen. Det tar 10 sekunder för termometern att göra en avläsning. Batteri ingår och räcker till 20 000 mättningar. Termometern kan både avge resultat i °Celsius och °Farenheit. Notera att termometern är avsedd för att används i djurets ändtarm. Normal temperatur för hund och katt skall vara mellan 38,0 - 39,0 °Celsius.

Trubbig sax i stål, Längd 12 cm. Avsedd för att klippa bandage, lindor och kompressor och andra typer av förband.

Trubbig pincett, med räfflad insida på nosen för bra grepp samt räfflad utsida för enkel och smidig användning. Längd 10 cm.

Sårtvätt natriumklorid, Ytliga småsår liknande skrubbsår behöver vanligen inte mer åtgärd än regelbunden rengöring med natriumklorid. Att på ett tidigt stadium rengöra såret minskar risken för infektioner avsevärt. Varje flaska innehåller 30 ml.

Gasbinda, för att bandagera sår. Ett bandage måste bytas dagligen, oftare om det blir blött. Glöm inte att rengöra såret innan bandagering. Mått 5 cm x 10 m.

Stor steril kompress, för att lägga om sår. En kompress måste bytas dagligen, oftare om det blir blött. Glöm inte att rengöra såret innan bandagering. Mått 10 cm x 10 cm.

Liten steril kompress, för att lägga om sår. En kompress måste bytas dagligen, oftare om det blir blött. Glöm inte att rengöra såret innan bandagering. Mått 7,5 cm x 7,5 cm.

Polster bomull, används bland annat vid tassbandage då man placerar remsor av bommull mellan tårna och sporren. Ett bandage måste bytas dagligen, oftare om det blir blött. Glöm inte att rengöra såret innan bandagering. Mått 5 cm x 2,7m.

Kirurgisk tejp, Mått 2,5 cm x 9,1 m.

Smal elastisk bandagelinda, Används utanpå bandaget för att ge extra skydd. Ett bandage måste bytas dagligen, oftare om det blir blött. Glöm inte att rengöra såret innan bandagering. Mått 5 cm x 4,57 m.

Bred elastisk bandagelinda, Används utanpå bandaget för att ge extra skydd. Ett bandage måste bytas dagligen, oftare om det blir blött. Glöm inte att rengöra såret innan bandagering. Mått 7,5 cm x 4,57 m.

Långa sterila tops, för att rengöra och ta bort smuts i sår innan bandagering. Längd 15 cm.

Gummihandskar utan puder, 1 par i storleken small och 1 par i storleken large. Används vid rengöring av större sår, avlägsnade av främmande föremål i luftvägarna etc.

Blå förbandslåda i nylon, Exklusivt framtagen av Veterinären.nu för enkel och smidig användning. Förbandslådan är utvikningsbar och består av ett antal små fack med genomskinliga plastfickor för att ge en snabb överblick. Förbandslådan är liten smidig och slitstark vilket gör den bra att ha med på resan, i bilen eller under promenaden. Mått 20 cm x 25 cm x 9 cm.


Frågor och svar om Förbandslåda för Hund och Katt

fästingplockare förbandslåda

Hej, funderar kring fästingplockare som medföljer. På mydog mässan i Göteborg så var det i förbandslådan...

Laddar fråga

fästingplockare förbandslåda

Hej, funderar kring fästingplockare som medföljer. På mydog mässan i Göteborg så var det i förbandslådan...

Laddar fråga

Vad är mest behövligt i ett "hemma-apotek"?

Hej! Jag har 2 flattar. Och de är ju och springer överallt i skogar, badar i varenda pöl och sjö...

Laddar fråga

Tacka för vinsten.

Vill bara ge ett jättestort tack för vinsten av första hjälpen kitet och foldrarna om första hjälpen...

Laddar fråga

Förbandslåda för hund och katt

hej, följer det med en första hjälpen guide i förbandslådan för hund och katt?

Laddar fråga


Andra har också köpt

15:-

Svarta bajspåsar som är extra kraftiga och hållbara.

Från 25:-

Färgglatt självhäftande lättviktsbandage av hög kvalitet.

125:-

Denna speciellt konstruerade tassrengörare är tillverkad i superabsorberande microfiber-material och kan användas för att rengöra ben och mage utan användning av vatten.

15% rabatt
Köp nu
Från 50:- 59:-

Mjuk och smidig reflexväst med reflexer på båda sidor som lyser upp tydligt när ljuset träffar västen.

Från 167:-

Zylkène är ett naturligt kompletteringsfoder för att minska stress samt för att förebygga så att hunden eller katten inte upplever oro och rädsla inför vissa situationer.

4 ml  4 ml  8 ml  8 ml 
Från 160:-

Megaderm är ett fodertillskott för hund och katt som innehåller essentiella fettsyror samt vitamin A och E, som hjälper att förstärka hudens barriärfunktion och förbättra pälskvalitèn.

15% rabatt
Köp nu
50:- 59:-

Rogz RogLite lyser upp i mörkret när det är dags för en promenad med hunden.

Från 55:-

Extra styv borste som tar bort tovor, löst hår och smuts.

Lästips


Kampanjvaror

Just nu har vi extrapris på flera produkter till din katt

Se alla kampanjvaror

Rådgivning

Osäker på om Förbandslåda för Hund och Katt passar dig, hur den skall anvädas och vad du skall tänka på?

Ställ en fråga

Fryst hundmat

Djurfryst mat direkt till dörren!


Kolla in

Spannmålsfritt hundfoder

Här har vi samlat alla våra hundfoder utan spannmål.


Se vårt sortiment här